POTPISANI UGOVORI ZA FINANCIRANJE PROGRAMA UDRUGA U IZNOSU OD 124.500 EURA

Ugovori za financiranje programa, projekata i manifestacija udruga koje doprinose razvoju poljoprivrede na području Brodsko-posavske županije za 2024. godinu potpisani su danas u Velikoj vijećnici županijske uprave u nazočnosti župana Danijela Marušića te predstavnika 31 korisnika, odnosno, 27 udruga i 4 LAG-a.

Sredstva osigurana u Proračunu Brodsko-posavske županije dodijeljena su na temelju provedenog Javnog natječaja u ukupnom iznosu od 124.500,00 eura.

Sukladno odredbama natječaja za udruge i ostale neprofitne organizacije odobrena su sredstva za financiranje sljedećih područja:

•Podrška u osnivanju te radu i organizacijskom razvoju udruga s područja županije,

•Edukacija članova udruga kroz organiziranje i sudjelovanje na tečajevima, osposobljavanjima i posjetima oglednim proizvođačima i uzgajivačima.

•Organizacija manifestacija (pokladna jahanja, natjecanje orača, izbor najuzornije seoske žene, gospodarske manifestacije- PPI itd.) i sudjelovanje na izložbama i sajmovima u svrhu prezentacije, promocije i unapređenja trženja poljoprivrednih proizvoda i njihovih prerađevina.

•Organizacija stočarskih izložbi kojima je zadatak očuvanje genetskog potencijala i zaštita nematerijalne kulturne baštine.

Najniži odobreni iznos financijskih sredstava za financiranje pojedinog programa, projekta ili manifestacije iznosi 1700 eura, a najviši 5.000 eura, a mogu se financirati u 100% iznosu prihvatljivih troškova.

Župan Marušić u ovoj prigodi kazao je kako Brodsko-posavska županija nastoji sustavno i u okviru svojih mogućnosti pružati potporu ovakvim i sličnim programima i čestitao svim korisnicima koji su ostvarili pravo na financijske potpore, te dodao kako je udruživanje preduvjet opstanka i konkurentnosti na tržištu. Također, pohvalio je sve programe i planove udruga za što je prije svega potrebno puno truda, predanosti, ali i ljubavi.

Izvor : BPŽ

Odgovori