O nama

Radio Bljesak je počeo s emitiranjem neposredno nakon VRO “Bljesak” 04.svibnja 1995. godine. Program je pokrenuo Hrvatski radio – tada ekipe s Radio Osijeka i Radio Sljemena a vodio ih je pokojni Ivan Jurišić urednik Radio Sljemena. Postupno su HR-ovci “uhodavali” domaću ekipu koja je nakon njihova odlaska, zajedno s Općinama Okučani, Stara Gradiška, Gornji Bogićevci i Dragalić registrirala d.o.o. Radio Bljesak.

Za pokretanje naše radio postaje zaslužni su najprije hrvatski branitelji ali moramo spomenuti i neka imena koja su inicirala i gurala ovaj projekt – pokojni Milan Gašparović –Lale, Marjan Štefanac, Zlatko Bunjevac, Adam Tomičić i jasno Drago Barnaš te ekipa Tamburice 2 iz S.Petrovog Sela.

Tih oslobodilačkih dana uloga radija je bila značajna za povratak prognanika, prihvat izbjeglica i normalizaciju života. Pravodobna i točna informacija, edukacija stanovništva o opasnostima od zaostalih minsko eksplozivnih
sredstava, emisije o razminiranju, obnovi, emisije socijalnog karaktera, iz kulture, zdravstva i športa ili poticanja gospodarstva i naravno u to vrijeme glazba pretežito domoljubnog karaktera bile su osnovne značajke programske orjentacije. Uživo smo se javljali iz Kostajnice i Dvora na Uni za vrijeme VRO Oluja i imali informacije iz prve ruke.

Radio Bljesak je kontinuirano pratio povratak i obnovu na ovom području, a tijekom svih ovih godina nastavlja biti ono zbog čega je pokrenut – javni , informativni i zabavni medij koji njeguje hrvatsku kulturu i glazbu, prati
obilježavanje važnih datuma iz naše povijesti posebice iz Domovinskog rata i uspijeva opstati i dalje “blještiti”. Više od tisuću zahvalnica od udruga, institucija i ustanova, puno poziva i čestitki za obljetnice govore sve o važnosti R.Bljeska našim stanovnicima . Ova naša web stranica pruža mogućnost praćenja događanja sa šireg koncesijskog područja ali i našeg programa u cijelom svijetu te se nadamo da donosi dašak Domovine i čini iseljenim Hrvatima lakše i ugodnije dane u tuđini. Jasno, ovo ne bi bilo moguće bez svih sadašnjih i bivših zaposlenika koji su utkali djelić sebe i svoje kreativnosti u naš program.

Svima im od srca HVALA , a posebno našim slušateljima koji nas i dalje vjerno slušaju.

UREDNIŠTVO