ODRŽANA PJESNIČKA MANIFESTACIJA DOMOLJUBNE POEZIJE “BLJESAK SLOBODE” U OKUČANIMA;ANTE ĆURIĆ IZ BJELOVARA PO DRUGI PUTA OSVOJIO 1.MJESTO

U organizaciji Općine Okučani i Narodne Knjižnice i Čitaonice Okučani ususret 29.obljetnici VRO BLJESAK sinoć 27.travnja 2024. god . održana je svečanost naziva PJESNIČKA MANIFESTACIJA DOMOLJUBNE POEZIJE “BLJESAK SLOBODE” u Okučanima.Uoči 29.obljetnice VRO BLJESAK u kojoj je oslobođena zapadna Slavonija, tako i naši hrvatski Okučani, ova manifestacija postala je tradicija i postala je još jedan od sadržaja kojim se na dostojanstven način prisjećamo dana ponosa i slave, dana stvaranja naše Hrvatske domovine, ali i odajemo počast svima koji su nesebično i hrabro branili i obranili naša stoljetna ognjišta. Ponosni što su se, uz gradove Vukovar i Knin, i naši Okučani, pridružili onima koji se i na ovaj način prisjećaju tih dana ponosa i slave novije hrvatske povijesti.Svečanosti su bili nazočili načelnik Općine Okučani Aca Vidaković, predsjednik Općinskoga vijeća Ivica Pivac s općinskim vijećnicima, Dijana Kašljević v.d. ravnateljica Narodne knjižnice i čitaonice Okučani,Ivana Mijatović ravnateljica OŠ Okučani sa djelatnicima škole, Jasminka Klarić voditeljica Narodne knjižnice i čitaonice „Grigor Vitez“ Gornji Bogićevci i članica Predsjedništva novogradiškoga Ogranka Matice hrvatske, predsjednica okučanskog KUD-a Tkanica Tamara Blažević,direktor komunalnog poduzeća Sloboština Okučani Ivan Golub,Zrinko Kapetanić načelnik PP Okučani i sam pjesnik i vrsni interpretator stihova,Pejo Šimić pobjednik prvog Bljeska slobode,kao i predstavnici udruga koje djeluju na području općine Okučani.Nazočnima se obratio okučanski načelnik Aca Vidaković koji ističe kako će ova manifestacija biti još jedan od sadržaja kojim se na dostojanstven način prisjećamo dana ponosa i slave, dana stvaranja naše Hrvatske domovine, ali i odajemo počast svima koji su nesebično i hrabro branili i obranili naša stoljetna ognjišta.Zatim je uslijedila je središnja svečanost čitanje stihova autora odabranih kao najbolji od svih pristiglih radova,njih ukupno šest.Članovi prosudbene komisije imali su težak zadatak;Ivana Pivac-Tadić nastavnica hrvatskog jezika i književnosti u OŠ Dragalić; Svetlana Leovac nastavnica hrvatskog jezika i književnosti u OŠ Okučani, Kristina Dujmović prof. hrvatskog jezika i književnosti, knjižničarka u OŠ Okučani i Dijana Kašljević v.d. ravnateljica Narodne knjižnice i čitaonice Okučani.

1.mjesto za najbolju domoljubnu poeziju ” OKUČANI BLJESAK SLOBODE osvojio je Ante Ćurić iz Bjelovara, pjesma „MOJ DOM“

2. mjesto Ana Kočijašević iz Nove Gradiške, učenica 2.r. Gimnazije Nova Gradiška,pjesma „NG BLJESAK“

3.mjesto Marijana Gurabić iz Nove Gradiške,pjesma „Srce za Hrvatsku“

Ovogodišnji dobitnici Priznanja su:Petar Vulić,Evica Kraljić i Ivo Mijatović.

Svečanost su upotpunili članovi KUD-a Tkanica Okučani s nekoliko slavonskih pjesama. Organizatori se nadaju kako će ova manifestacija domoljubne poezije “BLJESAK SLOBODE “ostati tradicija.

Odgovori