NA 17.SJEDNICI OV-a OKUČANA VEĆINOM GLASOVA USVOJEN 2.REBALANS ZA 2023. god

Sinoć je održana 17. sjednica OV Okučana . A aktualnom satu načelnik Aca Vidaković izvijestio je o provedenim aktivnostima od posljednje sjednice . U suradnji s PP Okučani uz suglasnost HC-a u naselju Cage postavljena je kamera za nadzor brzine, u tijeku su radovi postavljanja sprava za vježbanje tzv . “outdor fitness”, potpisan je ugovor za izgradnju nogostupa i biciklističke staze u ul. A . Stepinca . Sukladno odluci Vlade RH za poslovanje vrtića do kraja kolovoza 2024. općini će biti dodijeljeno oko 91.000,00 eur. Općina Okučani i ove godine planira isplatiti božićnice svim umirovljenicima s područja općine u iznosu 40 eur. Načelnik je također najavio program obilježavanja Adventa , četiri subote tijekom mjeseca prosinca .Pozvao je zainteresirane OPG-ove i proizvođače da na štandovima izlože svoje proizvode .

U nastavku sjednice je nakon kraće rasprave usvojen prijedlog drugog rebalansa za 2023 god s pripadajućim programima kojeg je obrazložila referentica za proračun i financije Sonja Bošnjaković.

Jednoglasno je usvojen prijedlog odluke o stipendiranju učenika i studenata u kojem se predlaže dodjela stipendija učenicima srednjih škola koji se školuju za deficiarna zanimanja u iznosu od 80 eur i studentima 120 eur i to za 10 mjeseci. Usvojeni su i prijedlog pravilnika o financiranju javnih potreba te prijedlog odluke o visini poreznih stopa godišnjeg poreza na dohodak na području općine Okučani . Donesena je odluka o početnoj cijeni za nadmetanje i načinu prodaje građevinskog zemljišta u proizvodno poslovnoj zoni Okučani u svrhu realizacije gospodarskih projekata u iznosu 1 eur po m2 .

Na kraju sjednice predsjednik OV-a Ivica Pivac pozvao je sve vijećnike i mještane Okučana da u petak 17. studenog u 17 h sudjeluju na obilježavanju Dana sjećanja na žrtve Domovinskog rata i Dan sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje.

Opširnije donosimo u današnjim informativnim emsijama.

Odgovori