BRODSKO-POSAVSKA ŽUPANIJA PRAVO OTKRIĆE,NE ZNAŠ GDJE JE LJEPŠE I ZABAVNIJE

U organizaciji TZ Brodsko-posavske županije desetak novinara iz Zagreba boravilo je dva dana na području županije. Oduševljeni su onim što su vidjeli i doživjeli

Slavonski Brod, 12. listopada 2023. – Desetak novinara iz Zagreba početkom tjedna posjetilo je Brodsko-posavsku županiju. Na dvodnevnom putovanju od istoka do zapada obišli su Cernik, Novu Gradišku, Eko-etno selo Staru Kapelu, Adrenalinski park u Bebrini, Slavonski Brod, Dubovik, Garčin i Vrpolje.

„Ne znam gdje mi je bilo ljepše i zabavnije. Sjajni domaćini, prekrasna mjesta, atraktivna ponuda, bogata kulturna baština, jedinstvene oaze za outdoor… Uživali smo svim čulima i svakom bi preporučila posjet ovom dijelu Slavonije. Impresionirana sam raznolikošću, posebno me oduševio Interpretacijski centar Ivana Brlić Mažuranić u Slavonskom Brodu, a kako sam aktivan tip uživala sam u Adrenalinskoj šumi u Bebrini, quadovima u Duboviku i na Ranču Ramarin“, istaknula je Lucija Biondić, novinarka portala She.hr na kojem će objaviti reportažu s ovog putovanja.

S njom dijele mišljenje i njezine kolegice i kolege iz Zagreba. Neki od njih prvi su put degustirali ćuptete u Cerniku, čips od šarana na Ranču Ramarin, Brodsko pivo i takozvano oteto prase u Kući piva u Slavonskom Brodu, rakiju, kolače i čaj od konoplje na OPG-u Kalić u Vrpolju, a uživali su i u riječnoj ribi na nekoliko načina koje je pripremila Ribarska kuća u Eko-etno selu Stara Kapela i na samom kraju putovanja u neizostavnom kulinu, čvarcima i sirevima u Slavonskom dućanu.

„Medijska putovanja jedan su od odličnih alata za promociju ponude i sadržaja naše županije. Svaki put nastojimo predstaviti nove proizvode i nove atrakcije, uz prezentaciju bogate gurmanske ponude i nadaleko poznate gostoljubivosti naših stanovnika. Uz Okuse graničarskog Posavlja, ovog smo puta spojili aktivan odmor i našu kulturnu baštinu te kreirali atraktivan itinerer pod nazivom Gdje usput postaje cilj“, istaknula je Ružica Vidaković, direktorica TZ Brodsko-posavske županije.

Foto Danijel Soldo: https://app.box.com/s/r9x24skvjywmk0bwzqp8fzl55ekyi9sf

BP zupanija 10102023 Brodsko-posavska zupanija Na fotografiji Foto: Danijel Soldo

Odgovori