ČLANOVI ŠPORTSKOG SAVEZA INVALIDA BRODSKO-POSAVSKE ŽUPANIJE I GRADA SLAVONSKOG BRODA ODALI POČAST ŽRTVAMA U DOMOVINSKOM RATU I VRO BLJESAK U SKLOPU 23.MEĐUNARODNOG SPORTSKOG SUSRETA INVALIDA “BLJESAK”

U sklopu 23. po redu Međunarodnog sportskog susreta invalida “Bljesak 2023”. a uoči svečanog obilježavanja 28.obljetnice VRO Bljesak danas 28.travnja 2023.godine su članovi sportskog saveza invalida brodsko-posavske županije polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća odali počast poginulim hrv.braniteljima u VRO Bljesak i Domovinskom ratu.Počast su odali i obitelji poginulih branitelja,zatim predsjednik Športskog saveza invalida grada Slavonskog Broda Igor Ograjšek,predsjednik sportskog saveza invalida brodsko-posavske županije Ivan Kovačević,tajnik Saveza Ivan Ćosić,članovi Udruga proisteklih iz Domovinskoga rata,predsjednik UDVDR podružnice Okučani Branko Šimonji,izaslanstvo Općine Okučani koje su predvodili načelnik Aca Vidaković i predsjednik OV Ivica Pivac kao i brojni hrvatski branitelji i mještani Okučana.

Nakon svečanosti kod spomenika Kristalne kocke vedrine svi zajedno su prisustvovali na 2.tradicionalnoj pjesničkoj manifestaciji „Bljesak slobode“ u Društvenom Domu u Okučanima.

U sklopu drugoga dana obilježavanja 23. Međunarodnog sportskog susreta osoba s invaliditetom „Bljesak“, u Slavonskom Brodu sutra će biti također svečano.U 8 i 30h će položeni vijenci i zapaljene svijeće kod Spomenika poginulim hrv.braniteljima na trgu Stjepana Miletića,zatim će u 10h održana svečanost otvaranja sportskih susreta.Kao i ranijih godina, na sportskim susretima sudjeluju ekipe iz Hrvatske i susjednih zemalja.U okviru Susreta bit će održani turniri u čak četiri sporta. Košarka u kolicima,sjedeća odbojka,boćanje i viseća kuglana.U nedjelju 30.travnja nastavak turnira i proglašenje pobjednika.Ovaj sportski susret međunarodnog karaktera održava se pod visokim pokroviteljstvom Ministarstva hrvatskih branitelja te supokroviteljstvom Hrvatskog paraolimpijskog odbora.

Mi smo danas razgovarali sa Ivanom Ćosićem tajnikom sportskog saveza invalida brodsko-posavske županije i sportskog saveza invalida Grada Slavonskog Broda,Željkom Koški sestrom jednoga od članova sportskog saveza invalida brodsko-posavske županije koji je 1991.u Nuštru tijekom Domovinskoga rata bio na prvoj crti,branio lijepu našu i nastradao i načelnikom Općine Okučani Acom Vidakovićem-izjave možete poslušati u našim sutrašnjim informativnim emisijama kao i opširniji prilog o ovoj svečanosti, na 105.5MHz

Više foto:https://www.facebook.com/photo?fbid=719993400130247&set=pcb.719992480130339

https://www.facebook.com/photo?fbid=719993400130247&set=pcb.719992480130339

Odgovori