2. PJESNIČKA MANIFESTACIJA DOMOLJUBNE POEZIJE “BLJESAK SLOBODE”

U organizaciji Općine Okučani i Narodne Knjižnice i Čitaonice Okučani ususret 28.obljetnici VRO BLJESAK večeras 28.travnja 2023. god . održana je svečanost naziva PJESNIČKA MANIFESTACIJA DOMOLJUBNE POEZIJE “BLJESAK SLOBODE” u Okučanima.Od prošle godine i 28-e obljetnice BLJESKA u kojoj je oslobođena zapadna Slavonija, tako i naši hrvatski Okučani, ova manifestacija bit će još jedan od sadržaja kojim se na dostojanstven način prisjećamo dana ponosa i slave, dana stvaranja naše Hrvatske domovine, ali i odajemo počast svima koji su nesebično i hrabro branili i obranili naša stoljetna ognjišta. Ponosni što su se, uz gradove Vukovar i Knin, i naši Okučani, pridružili onima koji se i na ovaj način prisjećaju tih dana ponosa i slave novije hrvatske povijesti.

Svečanosti su bili nazočili saborska zastupnica Ljubica Lukačić , članovi Sportskog saveza invalida Brodsko-posavske županije , predsjednik Općinskoga vijeća Ivica Pivac s općinskim vijećnicima, Dijana Kašljević v.d. ravnateljica Narodne knjižnice i čitaonice Okučani,Ivana Mijatović ravnateljica OŠ Okučani sa djelatnicima škole, Jasminka Klarić voditeljica Narodne knjižnice i čitaonice „Grigor Vitez“ Gornji Bogićevci i članica Predsjedništva novogradiškoga Ogranka Matice hrvatske, predsjednica KUD-a Tkanica Zrinka Grgić, predsjednik okučanske UDVDR Branko Šimonji, predstavnici udruga koje djeluju na pdručju općine Okučani.

Nazočnima se obratio okučanski načelnik Aca Vidaković koji ističe kako će ova manifestacija biti još jedan od sadržaja kojim se na dostojanstven način prisjećamo dana ponosa i slave, dana stvaranja naše Hrvatske domovine, ali i odajemo počast svima koji su nesebično i hrabro branili i obranili naša stoljetna ognjišta i

Zatim je uslijedila je središnja svečanost čitanje stihova autora odabranih kao najbolji od svih pristiglih radova,njih ukupno šest.

Članovi prosudbene komisije Ivana Pivac-Tadić nastavnica hrvatskog jezika i književnosti u OŠ Dragalić; Svetlana Leovac nastavnica hrvatskog jezika i književnosti u OŠ Okučani, Kristina Dujmović prof. hrvatskog jezika i književnosti, knjižničarka u OŠ Okučani i prof.Franjo Novak ravnatelj Knjižnice u Pleternici imali su težak zadatak .

1.mjesto za za najbolju domoljubnu poeziju ” OKUČANI BLJESAK SLOBODE osvojio je Ante Ćurić iz Bjelovara ,2. mjesto Evica Kraljić iz Nove Gradiške s pjesmom “BLJESAK LJUBAVI ” i 3. mjesto prof . Vjekoslava Bagarić iz Nove Gradiške za pjesmu ” DOMOVINA “. Svečanost su upotpunili članovi KUD-a Tkanica Okučani s nekoliko slavonskih pjesama. Organizatori se nadaju kako će ova manifestacija domoljubne poezije “BLJESAK SLOBODE “ostati tradicija.

Sva prava pridržana .

Odgovori