ODRŽANA REDOVNA GODIŠNJA IZVJEŠTAJNO – IZBORNA SKUPŠTINA UDRUGE „HRVATSKA ŽENA“ DONJI VAROŠ

Članice Udruge Hrvatska žena iz Donjeg Varoša u subotu 11.veljače su održale redovnu godišnju izvještajno-izbornu skupštinu. Prije same skupštine u kapelici u Donjem Varošu starogradiški župnik vlč. Mato Rukavina služio je misu za sve umrle članice i poginule hrvatske branitelje.

Riječ je o samozatajnoj ali i jednoj od najaktivnijih udruga s područja Općine Stara Gradiška. Kako članice nisu sklone hvastanju ni pompoznim najavama događaja o njihovom radu se više čuje na ovakvim događajima ili u slučaju kada treba zasukati rukave i pomoći sugrađanima ali i svima onima kojima je pomoć potrebna.

No , krenimo redom , nakon himne i minute šutnje za umrle članice te sve poginule, umrle i nestale Hrvatske branitelje, nazočne , među kojima su bili načelnik Općine Stara Gradiška Velimir Paušić, župnik Mato Rukavina te predstavnici svih udruga koje djeluju na području općine Stara Gradiška je pozdravila aktualna predsjednica Dijana Sjeverac.

Iz Izvješća o radu za proteklo razdoblje , saznali smo što su to sve članice ove vrijedne udruge radile u proteklih godinu dana pa su se nizale aktivnosti: Sudjelovale su u obilježavanju obljetnice VRO Bljesak, Dana pada Novog Varoša te Dan sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje . Organizirano su dva puta za Božić i Uskrs posjetili starije počasne ali i bolesne članice te ih razveselili prigodnim darovima . Kao humanitarno i socijalno osjetljiva te ekološki osviještena udruga, već dugi niz godina nastavljaju s akcijom prikupljanja plastičnih čepova za potrebe Udruge oboljelih od leukemije i limfoma iz Čakovca. Na tradicionalnoj fišijadi su uz pečenje ribe i kuhanje kave prodavale kolače kako bi prikupile sredstva za buduće aktivnosti. Nastavile su to uz puno humora prodajom kulinarskog specijaliteta „ poderanih gaća „ ili slatkog dizanog tijesta koje okusom podsjeća na krafne a jede se posipano šećerom u prahu i premazano finim domaćim pekmezom.Uz niz drugih aktivnosti za Božić su dijelili pšenicu te organizirali izlet na „Advent u Beču“. Sjeverac je zahvalila svim članicama na angažmanu u radu udruge te svima koji su ih podupirali posebice Općini Stara Gradiška , načelniku Velimiru Paušiću , vijećnicima i svim udrugama koje djeluju na području općine.

Uz sve provedene aktivnosti su bile i štedljive te u 2023. godinu prenijele znatan dio sredstava koje će uz sve ostale prihode upotrijebiti za nastavak plodonosnog i uspješnog rada. Sva su izvješća kao i plan i program te financijski plan za 2023. godinu bez rasprave i jednoglasno prihvaćena, a iz njih je vidljivo kako je udruga radila transparentno i u maniri dobrog gospodara .

Za novu-staru predsjednicu je jednoglasno izabrana Dijana Sjeverac, za njenu zamjenicu Lucija Nezić, za tajnicu Anamarija Hrdžić te rizničarku Meri Andročec. U upravni odbor su uz spomenute izabrane i Anita i Karolina Nezić, Silvija Bartolović, Kata Pavić i Ivanka Pavišić. U nadzorni odbor su izabrane Katarina Pavišić, Manda Sjeverac i Emilija Šimunić. Članice suda časti su Vesna Rafajac, Petra Gagulić i Olgica Matokanović te likvidator udruge Vjekoslav Juraković, pročelnik JUP-a Općine Stara Gradiška.

Riječi potpore i zahvale na dosadašnjoj suradnji uputili su gosti, načelnik Stare Gradiške Velimir Paušić te predstavnici udruga koje djeluju na području općine .

Poslije radnog dijela Skupštine članice Udruge „Hrvatska žena“ Donji Varoš i njihovi gosti su proveli ugodno vrijeme u druženju uz glazbu i večeru.

Opširnije u našim informativnim emisijama.

Poveznica na više foto materijala:

https://www.facebook.com/profile.php?id=100063587799613

Odgovori