U NARODNOJ KNJIŽNICI I ČITAONICI OKUČANI ODRŽANA PROMOCIJA KNJIGE “NIKOLA TESLA ISPOD PAUČINE” AUTORA MARIJA FILIPIJA

Jučer je 08.veljače 2023.god. u Narodnoj knjižnici i čitaonici Okučani održano predstavljanje knjige „Nikola Tesla ispod paučine“ koju je napisao Mario Filipi.

Marija Filipija, novinara i publicista, hrvatskog branitelja i stopostotnog invalida Domovinskoga rata predstavila je nazočnima voditeljica NKČ Okučani Dijana Kašljević.Filipi je nazočne i čitatelje upoznao s činjenicom da je Nikola Tesla u njegovim očima od malih nogu bio veličanstvena ličnost i dečko koji je iz provincije otišao u Ameriku i prevrnuo svijet naopačke ,to je nešto posebno.Istaknuo nam je da ga je zadnjih godina najviše privukla tema o kojoj se mnogo govori i piše, a to je Nikola Tesla, zbog kojeg je mjesece proveo u raznim arhivima kako bi o njemu otkrio i neke nove pojedinosti.Što sam više čitao o Tesli sve me više privlačio. Želio sam prije svega otkriti, što sam nadam se i uspio, što više detalja o njegovu privatnom i obiteljskom životu, njegove uspjehe i padove u Americi. Manje me zanimalo je li on Hrvat, Srbin ili Amerikanac, a više kakav je bio znanstvenik i čovjek,rekao nam je Filipi, koji svoju knjigu namjerava promovirati i u drugim gradovima diljem Hrvatske ali i BiH.Dodaje kako je morao istraživati kako bi istina o Nikoli Tesli izašla na vidjelo. Njega su proglašavali da nije bio dobar matematičar, da je mrzio žene, da je bio nedruštven čovjek i čudak.Došao je čak i do dokumenata koji su govorili o njemu kao osobi. I u knjizi piše kako je Tesla bio nježan, suosjećajan, društven i duhovit čovjek, a ima puno dokumenata koji govore o povijesti i o administrativno-političkom stanju u doba kad je on rođen.Mario Filipi završio je studij novinarstva na Fakultetu političkih znanosti Sveučilišta u Zagrebu. Braniteljima u Domovinskom ratu pridružio se kao snimatelj i fotoreporter, a ranjen je 13. listopada 1991., kad mu je prilikom proboja prema Vukovaru tenkovska granata odnijela lijevu ruku i desnu nogu.Filipi se danas uspješno bavi publicistikom, glumom, fotografijom, voćarstvom i sportom,a 2 puta je pokušao I preplivati kanal La Manche. Piše kolumne i do sada je objavio tri knjige te zbirke pjesama i jednu monodramu.

Izjavu Marija Filipija i detalje sa promocije knjige donosimo u našim današnjim informativnim emisijama na 105.5MHz

Više foto:https://www.facebook.com/profile.php?id=100063587799613

Jedna misao o “U NARODNOJ KNJIŽNICI I ČITAONICI OKUČANI ODRŽANA PROMOCIJA KNJIGE “NIKOLA TESLA ISPOD PAUČINE” AUTORA MARIJA FILIPIJA

Odgovori