VAŽNA OBAVIJEST ZA STANOVNIKE MAŠIĆA I MEDARA

– JAVITE SE NA VRIJEME I UŠTEDITE OD 800 DO 1.000,00 EURA !

IZGRADNJA KANALIZACIJSKE MREŽE I UPOV-A U NASELJIMA MAŠIĆ I MEDARI

Na području Općine Dragalić, u naseljima Mašić i Medari započeli su radovi na izgradnji kanalizacijske mreže i Uređaja za pročišćavanje otpadnih voda. Investitor navedenog projekta je Vodovod zapadne Slavonije d.o.o. Projektom je ugovorena izgradnja 11,7 km sustava javne odvodnje te biološkog uređaja za pročišćavanje otpadnih voda kao i 380 priprema za priključenje na sustav javne odvodnje koje će za korisnike biti besplatno izgrađeni.

Ukupna vrijednost projekta iznosi 2.790.386,81 EUR. Projekt se sa 80% sufinancira bespovratnim sredstvima iz Nacionalnog plana oporavka i otpornosti, 10% vrijednosti projekta sufinanciraju Hrvatske vode, a 10 % Općina Dragalić.

Radove izvodi Zajednica ponuditelja Vodoprivreda Nova Gradiška d.d. i Brodska posavina d.d. koji su u provedenom postupku javne nabave odabrani kako ekonomski najpovoljniji.

Krajnji rok za završetak projekta je 31.12.2025. godine i od tada svi stanovnici naselje Mašić i Medari, sukladno Zakonu o vodnim uslugama (Narodne novine 66/19) imaju obvezu priključiti svoje nekretnine na sustav javne odvodnje.

Budući je projektom predviđena izgradnja besplatnih priprema za priključenje na sustav javne odvodnje pozivaju se svi vlasnici nekretnina u naseljima Mašić i Medari da Vodovodu zapadne Slavonije d.o.o. podnesu zahtjeve za izgradnju besplatne pripreme za priključenje. Zahtjev je dostupan na mrežnim stranicama vodovoda (www.vzs.hr), potpisan i skeniran vratiti putem maila na info@vzs.hr ili putem pošte na adresu Ivana Gundulića 15D, Nova Gradiška, ili osobnim dolaskom u prostorije Vodovoda na istoj adresi.

Po završetku projekta besplatna izgradnja priprema za priključenje na sustav javne odvodnje više neće biti moguća, a za vlasnike nekretnina na navedenom području nastupit će zakonska obveza priključenja te će, ukoliko propuste projektom danu mogućnost, izgradnju kućnih priključaka morati financirati sami.

Detaljnije o projektu i uputama u emisiji “U Fokusu” u četvrtak 28. ožujka 2024. u 14:00 sati , u srijedu 3. travnja 2024. u 14:00 te u subotu 6. travnja 2024. u 12:00 sati. Gost načelnik Dragalića g. Zvonimir Karlik!

Odgovori