ZAGONETAČKI KLUB DRAGAĆ DOMAĆIN 39. DRŽANOG NATJECANJA ENIGMATIČARA HRVATSKE

Nova Gradiška i Dragalić 13.-15.listopada 2023.

Nova Gradiška i Dragalić su od 13. do 15. listopada bili domaćini 39. Državnog natjecanja enigmatičara Hrvatske, popularnog SOZAH – Susreta odgonetača i zagonetača Hrvatske.

Prema riječima predsjednika Zagonetačkog kluba Dragalić, domaćina ovogodišnjih susreta Branka Modrića, susreti su organizirani i kao homage nedavno preminulom članu kluba i inicijatoru osinivanja Zagonetačkog kluba Dragalić Vjeki Hudolinu.

Nakon natjecateljskog dijela sudionici 39. susreta su posjetili grob pokojnog Vjeke i molitvom i paljenjem svijeća te prigodnim govorom mu odali počast za svu ostavštinu u zagonetaštvu, novinarstvu, voćarstvu,  ekološkim inicijativama i izdavaštvu kao i nemjerljivom doprinosu široj zajednici i spajanju ljudi. Lampione su zapali njegovi prijatelji  iz RH ali i iz Srbije, BiH pa i Kosova ali i predsjednik Udruge vinogradara i voćara Općine Cernik Zvonko Živković koji nam je rekao kako  se u sljedeću subotu 21. listopada u sjećanje na Vjeku priprema Izložba plodova i prerađevina starih sorti voća i povrća „Sačuvajmo stare sorte te Dani cerničkog portugisca“ , manifestacija kojoj je Vjeko među ostalima bio inicijator i osnivač. Sve će se odvijati ispred i u Kulmerovom dvorcu od 10 sati a trajat će do kasnih noćnih sati uz stručna predavanja i Izbor kraljice jabuka Cernik 2023. godine.

Potpredsjednik SOZAH-a Luka Pavičić nam je potvrdio kako je Zagonetački klub Dragalić bio dobar domaćin te da ih je poslužilo i vrijeme za obilazak znamenitosti novogradiškog kraj i Dragalića kao i da je želja svih sudionika 39. Državnog natjecanja enigmatičara Hrvatske bila i posjet grobu nezaboravnom Vjeki što su danas i učinili. Rekao je kako je SOZAH nakon kraćeg prekida rada obnovljen i da u predsjedništvu sjedi i član Zagonetačkog kluba Dragalić Igor Šupica te je najavio 40. jubilarne susrete kojima će domaćin biti Istra, ujedno je   zahvalio domaćinima na gostoprimstvu .

Opširnije u našim informativnim emisijama.

Sva prava pridržana.

Više foto materijala na poveznici:

https://www.facebook.com/profile.php?id=100063587799613

Odgovori