ODRŽANA 14. SJEDNICA OPĆINSKOG VIJEĆA STARE GRADIŠKE

Sinoć je održana 14. sjednica Općinskog vijeća Stare Gradiške ,a na samom početku vijećnici su minutom šutnje odali počast tragično preminulom vijećniku Davoru Andročecu .

U aktualnom satu načelnik Velimir Paušić izvijestio je vijećnike o događanjima od posljednje sjednice . Među ostalim rekao je kako su početkom rujna imali završnu kontrolu doma kulture koja slijedi prije isplate te je završen natječaj za prijave na program “Zaželi” putem kojeg planiraju zaposliti 8 žena .

Također provedeni su natječaj za dječje igralište i autobusno stajalište te natječaj za održavanje nerazvrstanih cesta . U skopu obilježavanja Dana općine u subotu 23. rujna održana je tradicionalna fišijada te se načelnik zahvalio svima koji su sudjelovali u organizaciji iste .

U nastavku sjednice donesena je odluka da općinsko vijeće nastavlja s radom u nepotpunom obliku tj. sa 8 vijećnika zbog prestanka madata preminulog Davora Andročeca. Vijećnici su jednoglasno usvojili polugodišnji izvještaj o izvršenju Proračuna za 2023. godinu, Prijedlog Odluke o izmjeni i dopuni Odluke o nerazvrstanim cestama te Prijedlog Odluke o prodaji nekretnine u vlasništvu Općine Stara Gradiška. Načelnik Velimir Paušić najavio je i sutrašnje obilježavanje Dana općine – okupljanje u zgradi općine je u 10 h nakon čega će biti položeni vijenci kod spomenika poginulim hrvatskim braniteljima te će od 11 h biti služena Sv. misa u župnoj crkvi sv.Mihaela Arkanđela. Nakon mise slijedi kratko druženje za uzvanike .

Odgovori