NA JUČERAŠNJOJ 13. SJEDNICI OV OKUČANA USVOJENO IZVJEŠĆE O IZVRŠENJU PRORAČUNA OPĆINE ZA 2022. GODINU S PRIPADAJUĆIM PROGRAMIMA TE IZVJEŠĆA O RADU NAČELNIKA OPĆINE ZA RAZDOBLJE SRPANJ –PROSINAC 2022. GODINE.

U aktualnom satu načelnik Aca Vidaković izvijestio je vijećnike o aktualnostima od protekle sjednice do danas. Općina se kandidirala na razne natječaje , poput Fonda za zaštitu okoliša te Ministarstva rada mirovinskog sustava obitelji i socijalne politike.

Načelnik je naglasio je kako su prikupili svu potrebnu dokumentaciju za projekt Pročistač otpadnih voda i kanalizacijska mreža vrijeden 70 milijuna kuna, te su povučena sva raspoloživa sredtsva za uspostavu reciklažnog dvorišta . Dodao je kako su već primili nekoliko upita za kupnju zemljišta u industrijskoj zoni te je čim prije potrebno utvrditi pravilnik o tom pitanju . Od 3. travnja u sklopu programa Javni rad na području općine Okučani bit će zaposlena 3 radnika u trajanju ugovora na 6 mjeseci . Radi se o isključivo teško zapošljivim osobama ,invalidima.

Uskoro počinju i pripreme za obilježavanje VRO Bljesak, već je otvoren natječaj za manifestaciju “Bljesak slobode ” -izbor domoljubne pjesme, koja će biti održana 28. travnja . U nastavku aktualnog sata vijećnik SDP-a Borislav Ojdanić izrazio je nezadovoljstvo po pitanju višemjesečnog prestanka rada ljekarne i potpunog zatvaranja dvije banke na području općine Okučani , na što mu je odgovorio načelnik Vidaković kako poslovanje privatnih poslovnih subjekata nije pod nadležnosti općine Okučani . Do kraja sjednice usvojene su sve točke dnevnog reda te je predsjednik OV Ivica Pivac svima uputio čestitku u povodu nadolazećeg blagdana Uskrsa .

Opširnije poslušajte u današnjim informativnim emisijama na 105,5 MHz

Odgovori