ODRŽANA GODIŠNJA SKUPŠTINA KUD-A „DRAGALIĆ“

U nedjelju 26. ožujka 2023. godine održana je 12. izvještajna sjednica Skupštine KUD-a Dragalić. Na sjednici su podnijeta izvješća za proteklu 2022. godinu te planovi za tekuću 2023. godinu.

Izvješće o radu KUD-a „Dragalić“ u protekloj godini podnijela je tajnica KUD-a Iva Modrić. Blagajničko izviješće podnio je blagajnik KUD-a Dragan Matić, a predsjednica Nadzornog odbora Sanja Bilačić podnijela je izviješće Nadzornog odbora.

Iz navedenih izvješća bilo je razvidno da je KUD počeo aktivnije djelovati krajem travnja 2022. godine, tj. nakon smirivanja situacije prouzrokovane pandemijom koronavirusa. Dragalićani su lani sudjelovali na smotrama folklora u Gornjim Bogićevcima i Jakšiću, a izuzetno su ponosni na svoju 9. po redu održanu smotru folklora pod nazivom „Dragalić u pjesmi i plesu“.

Iz Plana rada za tekuću 2023. godinu vidjelo se da folkloraši KUD-a „Dragalić“ planiraju redovito održavati svoje probe te se tako što bolje pripremiti za svoje nastupe na smotrama folklora gdje budu bili pozvani. U svibnju ili lipnju planira se održati jubilarna 10. smotra folklora „Dragalić u pjesmi i plesu“, a za prosinac je u planu „Božićni koncert“. Kudovci Dragalića planiraju 8. listopada obilježiti 12. rođendan svoga KUD-a, a u planu su i druge aktivnosti u sklopu svoje Općine Dragalić i svoje Župe Duha Svetoga Gornji Bogićevci.

U diskusiji o podnijetim izviješćima za proteklu godinu i planovima za tekuću godinu, svi su iznijeli određeno zadovoljstvo sa stanjem, ali i želju za uključivanjem novih članova u rad društva, naročito mladih i djece. Nakon održane sjednice uslijedio je skromni domjenak i kratko druženje.

Naposlijetku slijedi zahvala svim članicama i članovima KUD-a „Dragalić“, koji odvajaju svoje slobodno vrijeme da bi prezentirali našu narodnu nošnju, naše pjesme i plesove, ali i zahvala Općinskom vijeću i općinskom načelniku Zvonimiru Karliku na financijskoj potpori KUD-a „Dragalić“, kao u protekloj tako i u ovoj godini.

Članice i članovi KUD-a „Dragalić“, svima vama koji čitate ove retke, žele sretan i blagoslovljen nadolazeći Uskrs i uskrsne blagdane.

Tekst i foto: Marko Derežanin

Odgovori