POTPISANI UGOVORI S PREDSTAVNICIMA UDRUGA KOJE DJELUJU NA PODRUČJU OPĆINE OKUČANI

U vijećnici Općine Okučani jučer 7.ožujka 2023.godine su potpisani ugovori o dodjeli financijskih sredstava općinskim udrugama i organizacijama civilnog društva za redovitu djelatnost u 2023. godini, a koje će one dobiti na temelju prijava na natječaj. Ugovore je s predstavnicima Udruga u ime Općine potpisao načelnik Aca Vidaković nazočan je bio i predsjednik OV Okučana Ivica Pivac.Sukladno odredbama ove Odluke, osigurat će se sredstva za programe, odnosno projekte koje je predložilo Povjerenstvo za ocjenjivanje programa i projekata prijavljenih na Javni natječaj, a za što su sredstva osigurana u proračunu Općine Okučani za 2023. godinu i to 22.500,00 eura za športske Udruge koje djeluju na području Općine Okučani ali i još dodatnih 15.000,00.Na sastanku su dogovorene aktivnosti koje će se odvijati tijekom godine i svi predstavnici udruga su naglasili kako je važno sudjelovanje svih udruga na manifestacijama.

To su Udruge:ŠRU Pastrva,BCK Sveti Franjo,Lovačka Udruga Vepar,NK Psunj Sokol,KUD Tkanica,Nanbudo klub Slavonija,Udruga Posavljaka,Udruga Vojvođanskih Hrvata,UDVDR podružnica Okučani.Puno je lakše organizirati značajne događaje na području naše općine kada se možeš osloniti na više osoba i koordinatora istaknuli su predstavnici Udruga. Uskoro će za Uskrsne blagdane biti nekoliko aktivnosti usmjerene ka onim najmlađima a jedna od najvećih manifestacija u Okučanima je obilježavanje obljetnice VRO „Bljesak“ i športske igre veterana Domovinskoga rata. Bit će tu još zanimljivih kulturnih i sportskih sadržaja o čemu će više riječi biti u danima koji su pred nama jer radne skupine vlade i ministarstava uskoro pohode Okučane i dogovaraju detalje programa.

Udruge su žila kucavica društvenog života i bez njihovih aktivnosti se ne može zamisliti ni jedan događaj.Mi u Okučanima imamo udruge i lokalni radio koje sufinanciramo, međutim ne rade svi jednako rekao je načelnik Vidaković i dodao kako će oni koji budu više radili moći računati i na dodatna sredstva u proračunu jer će se ovi iznosi sigurno korigirati prilikom rebalansa proračuna općine.

Više donosimo u današnjim informativnim emisijama na 105.5MHz

Odgovori