MARIJAN RELKOVIĆ NOVI PREDSJEDNIK HPD „TOMISLAV“  CERNIK

Cernik 18.02.2023.

Na redovnoj godišnjoj izborno izvještajnoj skupštini koja je održana u subotu 18. veljače  u  ” Slavinom  domu ” u Cerniku za novog predsjednika HPD „Tomislav“ je izabran Marijan Relković .

Dosadašnji predsjednik Đuro Vuk je uistinu s velikim žarom i entuzijazmom vodio ovu cerničku, županijsku i hrvatsku kulturnu instituciju pune 22 godine i kako je rekao vrijeme je za mlađe snage . Svom je nasljedniku ostavio zdravo društvo s uhodanim aktivnostima, koncertima, gostovanjima, smotrama zborova, vrtnim zabavama , školom tambure, pjevačkim zborom, tamburaškim orkestrom i uređenim prostorijama „Slavina doma“ te poprilično stabilnom financijskom situacijom.  Đuro Vuk se nakon svih izvješća na skupštini  koja su jednoglasno usvojena , u emotivnom govoru osvrnuo na svoj rad  i svih uprava i članova društva. Zahvalio je svima s kojima je dijelio dobre i one lošije trenutke u tom povijesnom segmentu Tomislava , a popis aktivnosti je impresivan. – Ne idem nikud , ostajem i dalje u Tomislavu i dalje ću pjevati i pomagati koliko mogu, hvala svima na suradnji i potpori svima koji su na bilo koji način doprinijeli uspješnom radu HPD-a Tomislav, vjerujem da ćete i dalje svi  nesebično biti uz Tomislav i novu mlađu upravu kojoj želim da uspiju pomladiti pjevački zbor a u orkestar dovesti starije tamburaše koji su prošli kroz naš orkestar kako bi HPD Tomislav i dalje uspješno djelovao i pronosio  svoje ime i predstavljao Cernik i okolicu – rekao je na kraju svog izvješća Đuro Vuk.

Novi predsjednik je zahvalio dosadašnjoj upravi i predsjedniku na predanom radu i na ukazanom povjerenju . – Velika mi je čast biti samo dio Tomislava a kamo li još predsjednik , očekujem potporu od svih tijela i članova društva ali i svih društava  koji se nalaze u Cerniku, jer jedino zajedno možemo ići naprijed i promovirati ovo malo ali prelijepo mjesto – rekao je Relković

Na skupštinu su se odazvali načelnik Vitomir Žakić, ravnateljica OŠ „Matija Gubec“ Reza Benković,   gvardijan franjevačkog samostana fra. Peter Deže , predsjednica KUU-e Cernik Marija Jugović, predsjednik Udruge vinogradara i voćara Cernik Zvonko Živković, Ivan Heli iz LU „Srnjak“ , DVD-a, Udruge umirovljenika te UDVDR Cernika  .

Opširnije u našim informativnim emisijama.

više foto materijala na poveznici:

https://www.facebook.com/profile.php?id=100063587799613

Odgovori