SIGURNO U ŠKOLU S HAK-om

AKCIJA “VIDI I KLIKNI” U OŠ OKUČANI

HAK provodi nekoliko tradicionalnih kampanja koje imaju za cilj podizanje svijesti za sigurno i odgovorno sudjelovanje u prometu.

I ove godine, kao i niz do sada Auto-klub „Nova Gradiška“ organizira tradicionalnu prometno edukativnu akciju „Sigurno u školu s HAK-om“.Danas je održana u OŠ Okučani za predškolce koji pohađaju DV Bljesak Okučani i učenike 1.r

Akciju „Vidi i klikni“ su održale predstavnice HAK-a Sandra Gračanin,Andrijana Šumunec i Jelena Zec iz AKNG.U ovoj akciji u kojoj u dijelovima sudjeluju i nazočna djeca, predavači su im na jednostavan način, kroz igru i zanimljive situacije, istaknuli važnost pravilnog ponašanja u prometu. Djeca se svakodnevno susreću s mnoštvom prometnih znakova. Kako navode iz HAK-a u sklopu programa “Vidi i klikni” djeca uče i stječu vještine važne za poboljšanje ponašanja u cestovnom prometu kroz rad, igru i osobno iskustvo; izmjenjujući se u ulogama pješaka i putnika, vježbaju uz didaktička pomagala – zebru, napuhane parkirane automobile, električni automobil, semafor za pješake i Hakija, maskotu Hrvatskog autokluba.

Kroz akciju “Sigurno u školu s HAK-om” želi se senzibilizirati i upozoriti javnost, a osobito vozače, na povećani oprez u prometu jer se svake godine početkom rujna, kada počinje nova školska godina, u prometu pojavljuje veći broj djece koja kreću u školu.

Više donosimo u našim sutrašnjim informativnim emisijama na 105.5MHz

Odgovori