U CERNIKU ODRŽANA UVODNA KONFERENCIJA PROJEKTA “ZAŽELIMO ZAJEDNO VIŠE” – ZAŽELI – PROGRAM ZAPOŠLJAVANJA ŽENA – FAZA III

U Cerniku je u četvrtak 19. siječnja  održana uvodna konferencija projekta “Zaželimo zajedno više” . Riječ je o nastavku programa  zapošljavnja teže zapošljivih žena na području Općine Cernik koje će voditi skrb o 210 starih i nemoćnih. Nastavak je to programa Zaželi faze 2 koji je trajao 12 mjeseci a ova 3. faza  će trajati 8 mjeseci od kojih će 30 žena pružati usluge skrbi korisinicima 6 mjeseci.

Vrijednost projekta je 1.480.550,00 Kn odnosno 196.502,75 i sva sredstva su osigurana u sklopu Operativnog programa “Učinkoviti ljudski potencijali 2014.- 2020. g iz Europskog socijalnog fonda.

Voditelj projekta Ivan Ivanović rekao je da su u Općini Cernik iznimno zadovoljni nastavkom programa te da je potreba za ovim vidom pomoći starijim i nemoćnim osobama pokazala izvrsne rezultate. – Nažalost svjesni smo da je negativna   demografska slika u ruralnim područjima jako utjecala na potražnju ovakve pomoći i svi mi s nestrpljenjem čekamo raspisivanje novog programskog razdoblja koje će nadamo se trajati tri ili više godina- rekao je Ivanović.

Zadovoljstvo nastavkom programa je izrazio i načelnik Cernika Vitomir Žakić te dodao kako će 210 korisnika nastaviti dobivati nužnu pomoć a 30 žena od kojih neke nikada nisu u životu bile zaposlene , dobiti plaćen posao i biti  zadovoljne što mogu olakšati život svojim starim i nemoćnim susjedima. teško zapošljive žene Nastavkom programa su jako zadovoljni korisnici ali i teže zapošljive žene kojima taj posao kao što ste čuli mnogo znači. Zato svi s nestrpljenjem očekuju veljaču i početak rada. 

Opširnije u našim informativnim emisijama i posebnoj emisji posvećenoj programu.

Više foto materijala na poveznici:

https://www.facebook.com/profile.php?id=100063587799613

Odgovori