ODRŽANA 12.SJEDNICA OPĆINSKOG VIJEĆA DRAGALIĆA

Na sinoćnjoj, posljednjoj ovogodišnjoj sjednici Općinskog vijeća Dragalić jednoglasno su usvojeni Proračun te općine za sljedeću godinu s projekcijom za 2024. i 2025. Godinu i prijedlozi programa za sljedeću godinu. Iz proračuna izdvajamo podatak da su za sljedeću godinu predviđeni ukupno prihopdi u iznosu od milijun 733 tisuće i 198 eura, a toliko su i planirani rashodi. Članovi Općinskog vijeća prihvatili su i nekoliko odluka, analiza i planova bitnih za funkcioniranje općine Dragalić.

Ova posljednja ovogodišnja sjednica općinskog vijeća bila je prigoda za kraći razgovor s općinskim načelnikom Zvonimirom Karlikom o ostvarenja planova ovoj godini i planovima i očekivanjima u slijedećoj godini.

Nažalost, kako je istaknuo, ove godine nisu ostvareni svi planovi osobito u smislu realizacije dvaju kapitalnih objekata. Ove godine planirao se početak radova na izgradnji kanalizacije Mašić – Medari ali je zbog kašnjenja studije o utjecaju na okoliš odgođena, kao i početqak radova na školsko-sportskoj dvorana koja se treba financirati sredstvima iz fondova u sklopu Nacionalnog plana oporavka.

Načelnik Zvonimir Karlik nada se da će sljedeća godina biti uspješnija zahvaljujući Nacionalnom planu oporavka koji će omogućiti nastavak investicija u Republici Hrvatskoj, pa tako i dvije kapitalne koje nisu riješene ove godine – kanalizaciju Mašić-Medari i školsko-sportske dvorane.

Detalje sa sjednice kao i razgovor sa načelnikom Dragalića Zvonimirom Karlikom donosimo u našim današnjim informativnim emisijama na 105.5MHz u prilogu kolege Vjeke Hudolina.

Odgovori