ODRŽANA 10.SJEDNICA OPĆINSKOG VIJEĆA OKUČANA

Na sinoć održanoj 10. sjednici općinskog Vijeća Okučana, vijećnici su s većinom glasova usvojili proračun za 2023. godinu s projekcijama za 2024. i 2025. godinu. Prije proračuna u aktualnom satu načelnik Aca Vidaković je izvjestio vijećnike o aktivnostima od posljednje sjednice.Istaknuo je mađuostalim kako su završeni radovi na Društvenom domu u Vrobovljanima.Radovi na Industrijskoj zoni su u tijeku te je završen projekt Reciklažno dvorište i dobivena je uporabna dozvola.Nakon načelnikovog izlaganja za riječ se javio vijećnik Borislav Ojdanić iz SDP-a te rekao kako ljekarna u Okučanima ne radi,načelnika je pitao što će u vezi s tim poduzeti.Nakon načelnikovog odgovora vijećnik Ojdanić nije bio zadovoljan odgovorom došlo je do žustrije rasprave.Vijećnika Milenka Ećimovića je također zanimalokada će započeti akcija čišćenja kanala, s obzirom da je prošloga vikenda bila poplava.

Prijedlog proračuna općine Okučani za 2023. i projekcijama za 2024. i 2025. s pripadajućim programima obrazložila je Sonja Bošnjaković stručna suradnica za proračun i financije.Istaknula je kako se proračun Općine Okučani predlaže u ukupnom iznosu od 2.146.156,00Eura.Što se tiče rashoda i izdataka planirani su u iznosu od 2.471.009,00Eura.Na ovu točku dnevnog reda nadovezao se predsjednik Vijeća Ivica Pivac i rekao kako će od 1.siječnja 2023.povećati sredstva kao pomoć pri otvaranju obrta odnosno,iz proračuna će izdvojiti 20tisuća eura.Iz proračuna izdvojena su sredstva međuostalim i za pomoć pri stambenom zbrinjavanju mladih obitelji u iznosu od 50tisuća eura.

Također nakon kraće rasprave proračun je usvojen ali sa jednim glasom protiv i jednim suzdržanim.Načelnik Vidaković je istaknuo kako će umirovljenicima s područja Općine biti isplaćena božićnica u iznosu od 300kn/39,82 eura onima kojima iznos mirovine ne prelazi 2.500,00 kn/331,81 eura.Do kraja sjednice s većino glasova usvojene su ostale točke dnevnoga reda, međuostalim i prijedlog programa održavanja komunalne infrastrukture,prijedlog programa javnih potreba u kulturi, prijedlog javih potreba u obrazovanju kao i prijedlog odluke o otpisu nenaplatnog potraživanja s osnove komunalne naknade za poslovne prostore na području Općine Okučani.

Na kraju sjednice predsjednik vijeća Ivica Pivac čestitao je svima nadolazeće blagdane i pozvao sve u nedjelju 18.prosinca na advent u Okučanima od 16h na trg.dr.Franje Tuđmama.

Detalje sa sjednice donosimo u našim današnjim informativnim emisijama na 10505.MHz

Odgovori